Selecteer een pagina

Boekenbeurs in Antwerpen, ons jaarlijks informatie
feestje

Tijdens de herfstvakantie gaan Sylvianne en ik elk jaar naar de boekenbeurs in Antwerpen.

Ik lees graag en veel. De honger naar kennis heb ik van mijn opa gekregen. Als kleine rakker stond ik in bewondering voor de kennis van mijn opa. Mijn dominante manier om elk probleem op te lossen, is meer en betere kennis te vinden.  Ik weet nu dat er andere factoren zijn naast kennis die je resultaat bepalen

De boekenbeurs is een gevaarlijke plek voor mij. Zoveel interessante boeken.

In het verleden kwam ik regelmatig thuis met tientallen boeken.  Een deel van die boeken werden door mij nooit gelezen.  

Zonde van de centen.

Voor mij dan.

Voor de uitgever en de auteurs van dat boek worden hun investeringen een klein stukje terugbetaald.

Maar ik leer van mijn fouten. Jawel, er zijn omstandigheden waar ik de les niet de eerste keer begrepen heb.

Keuzeovervloed

Dezelfde strategie en hopen op een ander resultaat schijnt een definitie te zijn van krankzinnigheid. Uitspraak van Einstein. Ook naar het schijnt. Maar mogelijks ook van anderen. 

Ik heb ondertussen een andere strategie om met de overvloed aan boeken op de boekenbeurs om te gaan.  Zolang je niet het resultaat hebt wat je graag wil hebben, is het slim om iets anders te proberen.  Mijn uitspraak. Zeker. Maar mogelijks ook van anderen.

Minder goed voor de uitgevers maar beter voor mijn beperkte middelen.

Persoonlijke groei = continu verbeteren

Sinds ik persoonlijke groei zie als continu verbeteren, ben ik overal processen beginnen zien. Processen die verbeterd kunnen worden. Processen die geoptimaliseerd kunnen worden.  

Ik weet dat het raar is dat het zolang geduurd heeft voordat ik de klik maakte om persoonlijke groei te zien als continu verbeteren. Continu verbeteren, werkvereenvoudiging was gedurende jaren mijn job. En ik kan dat goed.

Soms is de oplossing (werkvereenvoudiging toepassen op mijn eigen processen) zo dichtbij en toch zie je het niet.

Een beetje afstand helpt om een betere en/of andere inzichten te krijgen.

Je vindt tientallen strategieën om meer inzicht te krijgen in het beste boek van 2019: Silence is the Key van Ryan Holiday. Mijn samenvatting kan je hier lezen.

De kern van werkvereenvoudiging is fix je volgende bottleneck zodat je daardoor meer kan bereiken met de beperkte middelen die je hebt.

Terug naar de boekenbeurs.

Ook boeken aankopen is een proces.

Mijn strategie op de boekenbeurs dit jaar. Ik koop geen boek. En van elk boek dat ik zou willen kopen neem ik een foto.

Resultaat: geen geld uitgegeven en 21 boeken die kandidaten zijn om te kopen. Ik ben er zeker van dat er een groot aantal zal sneuvelen wanneer ik het lijstje bekijk tijdens mijn ideale week.

Boeken kopen op de boekenbeurs, is gelijkaardig aan impulsaankopen in de supermarkt. Het spel van de verleiding wordt gespeeld.

Het is beter om geen boodschappen te doen in de supermarkt wanneer je honger hebt. Je zal meer meenemen naar huis dan je nodig hebt. Goed voor de producent en de supermarkt, maar niet voor je portemonnee.

Sylvianne en ik hebben beiden een grote interesse in boeken.

In een ander soort boeken weliswaar.

Geschiedenis, filosofie en managementboeken hebben mijn interesse. Sylvianne gaat voor de kookboeken en gezondheidsboeken.

Dat dit soort boeken op de boekenbeurs beschikbaar zijn, was ons op voorhand duidelijk. Maar diezelfde boeken zijn ook online te kopen.

Toegevoegde waarde

Hoe lok je dan lezers/kopers naar de boekenbeurs? Hoe krijg je hun aandacht en tijd? En hoe laat je hen boeken kopen tijdens de boekenbeurs? Wat is de toegevoegde waarde van zo’n boekenbeurs?  

Want je kan die boeken veel makkelijker online kopen. En soms nog aan betere prijzen en gratis geleverd bij je thuis. Je moet die boeken dan niet meezeulen op de beurs.

We zijn bereid om meer te betalen wanneer we het gevoel hebben dat we een ‘speciale’ ervaring krijgen. Er zijn de auteurs die signeren of een presentatie brengen.  Dat heb je niet wanneer je een boek via bol.com of Amazon koopt.

Er zijn er die nog een stapje verder gaan. Donna Hay een Australische kookboekenschrijfster organiseerde samen met Pascale Naesens een dinner. Een aantal gerechten uit het nieuwste boek van Donna werden geserveerd.   

Sylvianne die fan is van Donna, wou er absoluut heen.

Echte fans zijn bereid om (iets) meer te betalen voor een unieke ervaring.

Ik vond het eten zeker lekker.

Aan een tafel eten met vreemden.  Beeuw

Het gevolg van het concept van het event maar het is niet mijn favoriete manier om te eten.

Het was de prijs die ik wou betalen om Sylvianne een plezier te doen.

Leuke mensen hoor.  We hadden het zeker slechter kunnen treffen. Het werd nog een fijne avond.

Voor mij had het diner geen toegevoegde waarde, voor Sylvianne wel.  

Je kreeg het nieuwe boek van Donna, kon aanschuiven voor een handtekening en voor een selfie.

Toegevoegde waarde is altijd persoonlijk.

Bottleneck 

 Wat voegt waarde toe aan jou leven?  En welke bottleneck staat je in de weg om die extra waarde binnen te halen?

Want wanneer je de bottleneck weet, kunnen we je helpen om die te fixen. Alles is te fixen.

Andere blogpost

Zes thoughts on 2021

Zes thoughts on 2021

Nog enkele dagen en 2021 zit er op. 10-9 ... 3-2-1 done. Vaarwel '21, welkom '22. 6 gedachten (Ik ben geobsedeerd door zes de laatste maanden, door zeshoeken meer bepaald. Geen enkel idee waar dat dit nu weer vandaan komt) om het jaar af te ronden en vooruit te...

the vision pulls

the vision pulls

Deze quote in mijn inbox vandaag. Dank je wel vriend.  Nog een reden waarom meer Pull in push in je leven belangrijk is.  Goede reminder. Ook voor mezelfAndere blogpost

Restarting

Restarting

RestartHerstarten, een refresh nemen, een nieuw begin, herbeginnen. Het is lang geleden dat …   Vul maar aan.  Je een lege inbox gezien hebt, een lege actielijst hebt gehad, een onafgebroken ketting gehad hebt bij het mediteren,  Ramon gehoord heb, met mijn makkers op...