drieHOEK!

Driehoeken.

Vorig jaar (2020) bestelde ik een aantal habits journals van James Clear via Baron Fig. Ik ben fan van het werk van James. Baron Fig maakt denktools. Mooie analoge producten.  Ja, ze gaan ervan uit dat wanneer wil je nadenken,  je analoge tools nodig hebt. Ik ben akkoord met hen. Denken doe je met je hoofd en met aandacht. Analoog is beter voor je aandacht, want nadenken kost mentale energie. En dat brein van ons wil energie sparen.

De Habits Journals van James zijn contentgewijs een dikke tegenvaller. Bijna geen content.

Maar de Journals zijn zo mooi gemaakt. Te mooi voor mij.  In een boekje dat ik ‘te’ mooi vind, zal ik zelden schrijven.  Wat is het nut dan? Klopt, heb ze allemaal op één na weggeven.

Op de cover van de Habit journal staan afhankelijk hoe je er naar kijkt negen of dertien driehoeken.

 

 

Ik heb iets met driehoeken.

  • Het logo van ExtraTijd is een zandloper. Twee driehoeken.
  • Ons Doelmodel : 1 grote driehoek.
  • Plectrums van mijn gitaar zijn driehoeken.
  • Ik hou van de Triangle Low Polygon Art.
  • De x van T.E.A.M. fixers zijn (bijna) 2 driehoeken. Hetzelfde maar dan anders.
  • Resultaat= Motivatie x Kennis x Toestemming.
  • Being LeverageD zijn drie delen: de Fulcrum, de Lever en de Force. (LeverageD is mijn Bv genoemd naar de eerste les van mijn opa. In ieder geval de eerste les die is bij gebleven)

En de lijst blijft groeien.

Wat met nog niet was opgevallen is dat een driehoek ook staat voor Delta. De vierde letter in het Griekse alfabet.  Een beetje ironisch.

Delta staat voor de verandering.  Het verschil tussen. Feedback.  De delta tussen de idealiteit en de realiteit. De delta tussen je prioriteit en de realiteit.

Vooruitgang is een positieve delta.  Dagelijks een kleine positieve delta in je processen, creëert motivatie, want het creëert vooruitgang.

De voorbije week kreeg ik van Cyriel Kortleven feedback over de Masterclasses uit de Goal Getters Club.  Cyriel vindt dat de Masterclasses te veel content bevatten.  Ik kreeg een uitdaging om te beperken tot de top drie. Bamm. Gepakt met mijn eigen principes. En dan blijft het beter plakken.  Uitdaging aangenomen.

Dat wordt een struggle. Wel eentje die ik zelf koos.  En The struggle is always good.

Geen extra content in de Habit Journals en toch geïnspireerd. Goeie investering.

 


PS ik heb ook iets met kwadranten.  2 op 2 of beter nog 3 op 3.

Alle Artikels

Your Symphony of Selves

Your Symphony of Selves

YOUR symphony of selvesHet boek - Your Symphony of Selves - staat op mijn Masterlijst.  Vandaag in de bus gekregen. Productiviteit betekent voor mij o.a. het uitvissen hoe 'mijn black box' in mekaar zit. Wat wil jij als resultaat hebben bij het lezen van een boek? En...

Vagus Nerve Stimulatie

Vagus Nerve Stimulatie

Vagus NerveEen lezeres vroeg met wat heb je al geëxperimenteerd om je Vagus Nerve te stimuleren. Wat is de Vagus Nerve? De vagus nerve is de zwervende zenuw. Een zenuw die heel wat organen verbindt. Het is een van de belangrijkst zenuwen uit ons autonoom zenuwstelsel....

Minder en toch meer de reMarkable

Minder en toch meer de reMarkable

Minder is meerUittesten van een nieuwe ‘tablet’-like toestel. Doelstelling:  Heeft dit toestel toegevoegde waarde? Indien ja, welk proces gebruik ik dan om output te realiseren. Experiment van zes weken Al een jaar, maar eind vorig jaar deden ze er een schepje...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!