Opnieuw, en opnieuw

De teller staat op nul.  Elk jaar. Ik hoor het René de Wit het nog zeggen. Réné was de financiële man bij Colruyt, toen ik mijn carrière. Hij ging vroegtijdig met pensioen om (opnieuw) te gaan studeren.

Maar hij zei dat elk jaar opnieuw. We hebben goed gewerkt met de firma, maar de tellers staan weer op nul. Een goed jaar is geen garantie op een volgend goed jaar.

Reset

Dat is het voordeel van een nieuwe jaar. Je kan een reset doen. Je kan zo’n reset ook halverwege de maand maken, op 12 augustus of op 19 september.

Sommige noemen 2020 ook het jaar van de grote reset. Ik weet het zo niet.  Ik heb daar zo mijn twijfels bij. 

Terug naar de reset. We hebben dat opnieuw en opnieuw nodig. De kunst van opnieuw te starten. Het is goed gegaan. Herstarten. Het kon beter. Herstarten. Je hebt een complete fuck up van gemaakt. Herstarten. 

Ik heb ook een herstart gedaan met tijdschrijven. Ik ben geen fan van tijdschrijven. Het kost moeite. Maar het brengt ook focus. Je wordt zo duidelijk met de neus op de feiten gedrukt. Weeral afgeleid. Damm.  Kost dat zoveel tijd. Damm. Ik had voor die powerpoint minder tijd ingeschat. Zelden teveel tijd ingeschat. 

Damm ik dacht dat ik daar nu al beter in was. Klopt ook. Maar niet perfect. 

Ook een les die ik blijvend herhaal. Vooruitgang ove perfectie. 

En opnieuw en opnieuw.

1.  6:30 –  2. 10,2 k ✔- 3. Low carb ❌ damm (Blondies van Petit Bert gegeten) – Koffie en IMF Okay 4. 20 minuten met de sensate en 10 minuten Waking Up Sam Harris.

Alle Artikels

Restarting

Restarting

RestartHerstarten, een refresh nemen, een nieuw begin, herbeginnen. Het is lang geleden dat …   Vul maar aan.  Je een lege inbox gezien hebt, een lege actielijst hebt gehad, een onafgebroken ketting gehad hebt bij het mediteren,  Ramon gehoord heb, met mijn makkers op...

Progressive Summarization

Progressive Summarization

ProgressiveSummarizationProgressive Summarisation is een techniek ontwikkeld door Tiago Forte.  Dit experiment kadert in de opbouw van een verbetering, een upgrade aan mijn persoonlijk in(zichten)formatie systeem. Ik wil graag mijn Persoonlijk Informatiesysteem...

Your Symphony of Selves

Your Symphony of Selves

YOUR symphony of selvesHet boek - Your Symphony of Selves - staat op mijn Masterlijst.  Vandaag in de bus gekregen. Productiviteit betekent voor mij o.a. het uitvissen hoe 'mijn black box' in mekaar zit. Wat wil jij als resultaat hebben bij het lezen van een boek? En...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!