het is niet erg

Hoe ouder ik word hoe minder veroordelend ik word voor anderen.  Ja, met als gevolg dat ik dat ook minder naar mezelf doe.

Er is nog wel wat werk. Maar ik vind dat ik beter doe dan pakweg 20 jaar geleden. Zelfs beter dan vorig jaar.

Heeft zeker te maken met ouder worden en te beseffen dat ik dagelijks een aantal domme dingen doe met goede intenties.  En soms hebben die domme dingen zelfs een goed resultaat.

Maar ook een Ayahaska ritueel in 2017 gaf me een inzicht.  ‘Nobody has a clue’.  Ik bedacht toen dit leven is een kosmische grap en waarom zou ik dan stressen. Iedereen doet maar wat.

Ik ben geen echt ervaren psychonaut.

Afstand van jezelf nemen en naar jezelf ‘objectief’ kijken is niet het makkelijkste om te doen. We vergeten nogal makkelijk.

Journalen en tijd in stilte helpen. Floaten ook. Wandelen en (hard)lopen. Gedachten externaliseren ook.

Wat helpt jou om in zo’ meta positie te geraken?

1. 6.22  22:59  –  2. 18,1 k – 3. Low carb min of meer – Koffie en IMF (22) okay 4. 10 minuten Waking Up Sam Harris.

Bulletproof koffie Een stukje blondie van Petit Bert Kip parmegiano met Gluttenvrije pasta (geen courgetten in huis)

Alle Artikels

Restarting

Restarting

RestartHerstarten, een refresh nemen, een nieuw begin, herbeginnen. Het is lang geleden dat …   Vul maar aan.  Je een lege inbox gezien hebt, een lege actielijst hebt gehad, een onafgebroken ketting gehad hebt bij het mediteren,  Ramon gehoord heb, met mijn makkers op...

Progressive Summarization

Progressive Summarization

ProgressiveSummarizationProgressive Summarisation is een techniek ontwikkeld door Tiago Forte.  Dit experiment kadert in de opbouw van een verbetering, een upgrade aan mijn persoonlijk in(zichten)formatie systeem. Ik wil graag mijn Persoonlijk Informatiesysteem...

Your Symphony of Selves

Your Symphony of Selves

YOUR symphony of selvesHet boek - Your Symphony of Selves - staat op mijn Masterlijst.  Vandaag in de bus gekregen. Productiviteit betekent voor mij o.a. het uitvissen hoe 'mijn black box' in mekaar zit. Wat wil jij als resultaat hebben bij het lezen van een boek? En...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!