Selecteer een pagina

het is niet erg

Hoe ouder ik word hoe minder veroordelend ik word voor anderen.  Ja, met als gevolg dat ik dat ook minder naar mezelf doe.

Er is nog wel wat werk. Maar ik vind dat ik beter doe dan pakweg 20 jaar geleden. Zelfs beter dan vorig jaar.

Heeft zeker te maken met ouder worden en te beseffen dat ik dagelijks een aantal domme dingen doe met goede intenties.  En soms hebben die domme dingen zelfs een goed resultaat.

Maar ook een Ayahaska ritueel in 2017 gaf me een inzicht.  ‘Nobody has a clue’.  Ik bedacht toen dit leven is een kosmische grap en waarom zou ik dan stressen. Iedereen doet maar wat.

Ik ben geen echt ervaren psychonaut.

Afstand van jezelf nemen en naar jezelf ‘objectief’ kijken is niet het makkelijkste om te doen. We vergeten nogal makkelijk.

Journalen en tijd in stilte helpen. Floaten ook. Wandelen en (hard)lopen. Gedachten externaliseren ook.

Wat helpt jou om in zo’ meta positie te geraken?

1. 6.22  22:59  –  2. 18,1 k – 3. Low carb min of meer – Koffie en IMF (22) okay 4. 10 minuten Waking Up Sam Harris.

Bulletproof koffie Een stukje blondie van Petit Bert Kip parmegiano met Gluttenvrije pasta (geen courgetten in huis)

Andere blogposts

Het enige

Het enige

Het enigeHet enige om te onthouden Het gaat niet. Twijfel begint zich te roeren. Menselijk. Toch? Zelfs Jezus had zijn moment of doubt and pain. In ieder geval, volgens de Stones in hun nummer : Sympathy for the devil. De tekst voor dat nummer komt volledig uit een...

Struggle

Struggle

Struggle Er is geen groei zonder struggle. Coaches en trainers, trainen meestal waar ze zelf mee struggelden. Iedereen die we bewonderen heeft een struggle overwonnen. En toch zouden we liever niet strugglen. Of dat onze kids het makkelijker zouden hebben. En toch is...

De Big Leap

De Big Leap

Big Leap Big Leap Medewerker en Ondernemer. Pre en Post de Big Leap 2009 Het jaar van de veranderingen. The Big Leap. Nieuwe woonplaats. Nieuwe partner. Full Time ondernemer. Mijn grootste gemis als ondernemer. Onderdeel maken van een groter geheel. Een (mijn)...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!