Selecteer een pagina

Hoe gaat het met je

 

Hoe gaat het met je?

Elke keer dat ik die vraag krijg wil ik met “goed” antwoorden.

Waarom? Omdat iets anders veel te moeilijk is. Omdat ik niet weet met welk referentiepunt je het vraagt.

Goed ten opzichte van gisteren, vorige week, of drie jaar geleden? Zelfs misschien

Gisteren luisterde ik drie keer naar de podcast van Tim Ferriss met Jim Loehr. Een aanrader.

Ik ben fan van het boek dat Jim samen met Tony Schwartz schreef The Power of Full Engagement. Dat boek heeft een groot effect gehad op mij.

Daarna was ik Jim uit het oog verloren. Ik bleef Tony volgen. Een foutje denk ik nu. Ik had ook Jim moeten volgen.

Een deel van de podcast met Tim gaat over self talk. Interessant. Maar niet zo interessant als de passage over het verborgen/onbekende scorebord.

Volgens Jim hebben we allemaal een scorebord. Content zijn is ten opzichte van dat scorebord. Maar slecht 5% van de klanten waar Jim mee werkt heeft zijn scorebord duidelijk.

Hoeveel succes ze ook hebben, indien hun scorebord niet duidelijk is, dan brengen hun doelen hun geen tevredenheid. Het verborgen scorebord heeft veel te maken met onze toegevoegde waarde voor anderen. Mijn vertaling van wat ik hoorde. Dat ga ik verder onderzoeken. Maar nu nog niet.

Merkte ook nogmaals mijn enthousiasme voor nieuwe inzichten. Ik kon me net nog tegen houden om niet alle boeken van Jim te kopen. Er staan reeds 2 boeken op mijn Masterlijst. En ik wil maar één boek tegelijkertijd meer lezen. Een van mijn experimenten voor 2021. Nog nooit gedaan. Ik lees meerdere boeken tegelijkertijd. Maar niet in 2021.

Ga nadenken over een andere vraag om te stellen wanneer ik je tegenkom?

BTW welke vraag stel jij indien je iemand tegenkomt?  

1. 7.09 – 10:39  –  2. 15,39 k – 3. Low carb (Nok), Koffie (ok)en IMF (ok) 4. 10 minuten Sam Harris + 20 minuten Sensate

Alle Artikels