Selecteer een pagina

in een 

Filosofische bui  

Onverwacht

Geloof je dan dat je het leven kan maken?

Ehmm. Die vraag had ik opnieuw niet zien aankomen.

Nog wel tijdens een coaching persoonlijke effectiviteit.

Nee.

Dat was mijn antwoord.

Ja, je kan gewoon domme brute pech hebben.

Of ongelofelijke chance. Je doet iets voor de eerste keer. Het draait meer dan goed uit. Je had geen ervaring, maar had wel een geweldig resultaat.

Dankbaar zijn en genieten.

Zelf-advies.

Het kan ook dat je ervaringen hebt in een ander domein. Je zag parallellen. Je gebruikte je opgedane kennis en ervaring van je vorige situatie en paste aan.

Copy en adapt

Slim van je.

Misschien niet zo slim van mij. Ik had over die vraag eerder kunnen nadenken. Wanneer je het nastreven van doelen predikt, lijkt het leven maakbaar.

Ik geloof niet in de maakbaarheid van het leven.

Beeld je in, je kan alles. Als je het kan dromen, dan kan je het doen. Ik geloof dat advies niet. Ik zou constant koffie kunnen drinken. Ik lust graag lekker koffie. Maar constant koffie drinken maakt mij helemaal niet contenter.

Het beste van maken. Daar geloof ik wel in. En in beter worden.

Een van mijn helden heeft het lastig op dit moment. Elke keer wanneer ik hem bezoek of ik bel, krijg ik energie van het gesprek. Met extra inspiratie ook. En in mijn hoofd heeft hij het lastig.
Wat een voorbeeld om met tegenslag om te gaan. Ik ken niemand anders – persoonlijk – , die op zo’n manier met zijn echt extreem brute pech omgaat.

Niet alleen het er het beste van maken. Maar ook het beste van maken.

Ik geloof dat het leven Perpetual Improvement is. Voortdurende verbetering totdat het stopt. Beter worden. Het er het maximale uithalen en groeien. Om anderen te helpen.

Yep, ik ben in een filosofische bui.

Ik geloof dat je een praktische filosofie nodig hebt om beter worden. Eentje die zijn verdiensten al bewezen heeft. Eentje die je praktisch beter maakt. Voortdurend.
Een filosofie die je in de praktijk niet helpt, is niet voor mij. Filosofie om de filosofie, is als lezen om informatie.

Dat heb ik in het verleden gedaan. Het is tijdverlies.

Informatie is er om toe te passen. Niet om te hebben.
Mijn praktische filosofie is vooral de Stoïcijnen toegepast via mijn ingenieurs aanpak. Mijn experimenten.

Het maakt een ingenieuze aanpak.

Een ingenieuze aanpak voor een beter leven.

Mijn idee.

Alle Artikels