Selecteer een pagina

in een 

Filosofische bui  

Onverwacht

Geloof je dan dat je het leven kan maken?

Ehmm. Die vraag had ik opnieuw niet zien aankomen.

Nog wel tijdens een coaching persoonlijke effectiviteit.

Nee.

Dat was mijn antwoord.

Ja, je kan gewoon domme brute pech hebben.

Of ongelofelijke chance. Je doet iets voor de eerste keer. Het draait meer dan goed uit. Je had geen ervaring, maar had wel een geweldig resultaat.

Dankbaar zijn en genieten.

Zelf-advies.

Het kan ook dat je ervaringen hebt in een ander domein. Je zag parallellen. Je gebruikte je opgedane kennis en ervaring van je vorige situatie en paste aan.

Copy en adapt

Slim van je.

Misschien niet zo slim van mij. Ik had over die vraag eerder kunnen nadenken. Wanneer je het nastreven van doelen predikt, lijkt het leven maakbaar.

Ik geloof niet in de maakbaarheid van het leven.

Beeld je in, je kan alles. Als je het kan dromen, dan kan je het doen. Ik geloof dat advies niet. Ik zou constant koffie kunnen drinken. Ik lust graag lekker koffie. Maar constant koffie drinken maakt mij helemaal niet contenter.

Het beste van maken. Daar geloof ik wel in. En in beter worden.

Een van mijn helden heeft het lastig op dit moment. Elke keer wanneer ik hem bezoek of ik bel, krijg ik energie van het gesprek. Met extra inspiratie ook. En in mijn hoofd heeft hij het lastig.
Wat een voorbeeld om met tegenslag om te gaan. Ik ken niemand anders – persoonlijk – , die op zo’n manier met zijn echt extreem brute pech omgaat.

Niet alleen het er het beste van maken. Maar ook het beste van maken.

Ik geloof dat het leven Perpetual Improvement is. Voortdurende verbetering totdat het stopt. Beter worden. Het er het maximale uithalen en groeien. Om anderen te helpen.

Yep, ik ben in een filosofische bui.

Ik geloof dat je een praktische filosofie nodig hebt om beter worden. Eentje die zijn verdiensten al bewezen heeft. Eentje die je praktisch beter maakt. Voortdurend.
Een filosofie die je in de praktijk niet helpt, is niet voor mij. Filosofie om de filosofie, is als lezen om informatie.

Dat heb ik in het verleden gedaan. Het is tijdverlies.

Informatie is er om toe te passen. Niet om te hebben.
Mijn praktische filosofie is vooral de Stoïcijnen toegepast via mijn ingenieurs aanpak. Mijn experimenten.

Het maakt een ingenieuze aanpak.

Een ingenieuze aanpak voor een beter leven.

Mijn idee.

Andere blogpost

Wat zijn chronotypes en hoe zijn ze bepalend voor je productiviteit?

Wat zijn chronotypes en hoe zijn ze bepalend voor je productiviteit?

Wat zijn chronotypes en hoe zijn ze bepalend voor je productiviteit? Heb je je ooit al afgevraagd waarom die tekst schrijven je makkelijker afgaat in de ochtend? Of het altijd in de ochtend is dat je je laat verleiden om ruzie te maken? Of dat je ’s morgens niet uit...

Flexibele focus

Flexibele focus

flexibele focus Je bent flexibel. Het eerste compliment van mijn baas.  Ik content. Complimenten van je baas leiden naar opslag.  Dacht ik. Flexibel zijn. Ik kan dat goed. Mijn aandacht naar iets anders brengen. No problemo. Fast forward drie jaar verder. Johan, je...

De laatste keer

De laatste keer

de laatste keer Ik ben een fan van Sam Harris. De man heeft een stem waar ik rustig van word. Zijn Waking Up app is een aanrader. De laatste keer In de theorie sectie (er is ook een practise sectie) plaatste Sam een stukje over de laatste keer.  Er is een stukje dat...

Een aantal keer deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!