Kick the but!

Kick the but

De weerstand, het lelijke monster, het rode licht in de woestijn.

Elk werk, elk creërend werk, elk werk dat iets nieuws produceert krijgt een of meerdere van deze draken onderweg naar de finishlijn.

De draak. Het symbool op oude kaarten voor het onbekende. Het teken dat je aanmaant om voorzichtig te zijn. Niet om terug te keren.

Tussen start en finish van een project verschijnt er minstens een draak. Gegarandeerd. Geen draak betekent dat het niet belangrijk genoeg voor je is.

De onafgewerkte blogposts, de niet gereleaste podcastafleveringen, de uitgestelde lancering, de…

Mijn grootste draken komen net voor de finishlijn. De druk op die knop om het werk te tonen.  Zonder garantie, zonder dat het goed genoeg is, met de kans op kritiek.

Dan heb ik een “kick the but” nodig. De speer om die draak te lijf te gaan. En te merken dat het enkel een verhaaltje was. In mijn hoofd.

Gelukkig heb ik helden die deze draken ook al verslagen hebben. Gelukkig zijn er van die helden die een of meerdere boek geschreven hebben over het verslaan van hun draken.  Zodat je als creator, producent weet dat het rode licht normaal is en dat het wel goed komt.

De drie helden van deze helden zijn.

Steven Pressfield :  The war of ART

Turning Pro

Do the Work (Artikel op JD)

James Victore :   Feck Perfuction

Mark Ranson : The gentle art of not giving a f*ck

Alle Artikels

Your Symphony of Selves

Your Symphony of Selves

YOUR symphony of selvesHet boek - Your Symphony of Selves - staat op mijn Masterlijst.  Vandaag in de bus gekregen. Productiviteit betekent voor mij o.a. het uitvissen hoe 'mijn black box' in mekaar zit. Wat wil jij als resultaat hebben bij het lezen van een boek? En...

Vagus Nerve Stimulatie

Vagus Nerve Stimulatie

Vagus NerveEen lezeres vroeg met wat heb je al geëxperimenteerd om je Vagus Nerve te stimuleren. Wat is de Vagus Nerve? De vagus nerve is de zwervende zenuw. Een zenuw die heel wat organen verbindt. Het is een van de belangrijkst zenuwen uit ons autonoom zenuwstelsel....

Minder en toch meer de reMarkable

Minder en toch meer de reMarkable

Minder is meerUittesten van een nieuwe ‘tablet’-like toestel. Doelstelling:  Heeft dit toestel toegevoegde waarde? Indien ja, welk proces gebruik ik dan om output te realiseren. Experiment van zes weken Al een jaar, maar eind vorig jaar deden ze er een schepje...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!