n = 1

Een experiment met een testgroep die gelijk is aan een. Jijzelf.

Nooit een dubbel blinde studie. Dus niet echt wetenschappelijk betrouwbaar. Maar dat is minder belangrijk. Voor mij dan.

Zelf-experimenteren als een bewuste strategie.  Experi-mens by design.

Tijdelijk iets anders doen dan datgene wat je normaal doet. Je voorbereiding op een mogelijks nieuwe normaal.

Experimenten zijn voor mij het truckje om mezelf bewust toestemming te geven om iets anders te doen. Het leven op afstand beschouwen als een groot experiment. En het leven beschouwen als een reeks experimenten.

Je experimenteert, ook wanneer je niet bewust experimenten inzet als tool. Eerste keren zijn altijd experimenten.

Experimenten helpen om twee van onze verzuchtingen als mens te verzoenen en te bevredigen..  Onze drang om alles hetzelfde te houden en onze goesting om vooruitgang te bekomen. Die ogenschijnlijke paradox oplossen gaat via experimenten.

Het is ook een soort ‘ingenieurs’ manier van change. Het is onderdeel van de Change Mindset. Maar dat laatste ga ik checken met Cyriel.

Ps. Experimenten zijn ook een manier om de anderen te vertellen dat de wereld niet echt verandert. Het is enkel een test.

 

1. 6:47 , 00:34  –  2. 3,7 k – 3. Low carb Mis – Koffie Okay en IMF een mis 4. 0 minuten.

Alle Artikels

Your Symphony of Selves

Your Symphony of Selves

YOUR symphony of selvesHet boek - Your Symphony of Selves - staat op mijn Masterlijst.  Vandaag in de bus gekregen. Productiviteit betekent voor mij o.a. het uitvissen hoe 'mijn black box' in mekaar zit. Wat wil jij als resultaat hebben bij het lezen van een boek? En...

Vagus Nerve Stimulatie

Vagus Nerve Stimulatie

Vagus NerveEen lezeres vroeg met wat heb je al geëxperimenteerd om je Vagus Nerve te stimuleren. Wat is de Vagus Nerve? De vagus nerve is de zwervende zenuw. Een zenuw die heel wat organen verbindt. Het is een van de belangrijkst zenuwen uit ons autonoom zenuwstelsel....

Minder en toch meer de reMarkable

Minder en toch meer de reMarkable

Minder is meerUittesten van een nieuwe ‘tablet’-like toestel. Doelstelling:  Heeft dit toestel toegevoegde waarde? Indien ja, welk proces gebruik ik dan om output te realiseren. Experiment van zes weken Al een jaar, maar eind vorig jaar deden ze er een schepje...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!