Opgelet Mic drops

 

Dag

Wow

Dit is (op dit moment, steeds met twee woorden spreken) de beste podcast die ik ooit beluisterde.

Jawel, Joe Rogan did it again. Naast zijn podcast met Jordan Peterson en de aflevering met Sam Harris, staat zijn podcast nr. 1309 met Naval Ravikant in mijn top 5 alle podcasts die ik ooit hoorde.

Ik had Naval eens gehoord op de Tim Ferriss Podcast en op de Knowledge Project, maar de aflevering met Joe is hands down, met vingers in de neus de beste podcast tot nu. Niet alleen de beste van Naval, maar de beste van alles wat ik ooit hoorde.

Naval is een investeerder filosoof. Hij is ook de Ceo van Angellist.

Een aantal van Navals uitspraken zijn blijven plakken. Ik heb me daarnaast geëngageerd om één extra experiment te doen.

Vijf uitspraken die blijven plakken.

  1. Slimme mensen die niet gelukkig zijn, zijn niet slim. Indien je slim bent, vind je een manier om gelukkig te zijn.
  2. Content zijn is een keuze – Een actief brein steelt je ‘Peace from mind’
  3. We moeten werken zoals de leeuwen jagen, niet zoals de koeien grazen
  4. Specialisatie is voor insecten
  5. Bescherm je tijd alsof het het enige is dat je hebt

De beste uitspraak van Joe in deze aflevering is: de manier om jezelf te beroven van daadkracht is te zeggen: “That’s easy for you to say”

Ik raad je aan om deze aflevering een of meerdere luisterbeurt te geven. Je vindt er meerdere nuggets of gold in, of zoals Naval het zegt Mic Drops.

Het experiment dat de komende twee maand op mijn Masterlijst staat.

Naval beweert indien je zestig dagen na mekaar een uur lang alleen kan zijn met je gedachten dat je de stemmen in je brein veel stiller worden. Alles waar je nog aandacht moet aangeven om content te zijn is naar boven gekomen.

Eerst dacht ik dat is gemakkelijk voor jou om te zeggen. Ik ga dit experiment minimum 48 dagen en maximum 72 dagen na mekaar doen.  (60 maal +/- 20%). Ik vermoed om daar de sweet spot te vinden.

Het concept van de sweet spot staat op een of ander lijstje om uit te werken.

 

Andere blogpost

68 adviezen van een 68 jarige

TOP 5  Advies uit 68 adviezen van een 68 jarigeIk hou van lijstjes. Wat ik minder graag doe, is ze maken. Maar ik hou van het overzicht, de volgorde, de helderheid van lijstjes. Het summum is wanneer iemand anders het lijstje maakt. Het lijstjes maken gedelegeerd of...

Spotten van leugens

Spotten van leugens

spotten van leugensHeb je ooit al een leugentje geplasseerd en ben je er mee weggekomen? Tuurlijk. Heb je een goede intuïtie wanneer je iets wijsgemaakt wordt?  Kan je gemakkelijk detecteren dat je iets op de mouw wordt gespeld? Ik dacht vroeger van wel. Ik dacht dat...

Een beetje als een zelfrijdende auto

Een beetje als een zelfrijdende auto

een beetje als een zelfrijdende auto  Treinen Ik hou van de trein. Ik beschouw het zelfs een beetje als een zelfrijdende auto. Tuurlijk, de trein heeft extra beperkingen. Zelfrijdende auto. Het kan nu al, maar dan moet je een van je beperkte middelen - je monnies -...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle en het mysterie van beter worden.

Beter worden! Het is en blijft altijd een struggle. Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!