Selecteer een pagina

Opgelet Mic drops

 

Dag

Wow

Dit is (op dit moment, steeds met twee woorden spreken) de beste podcast die ik ooit beluisterde.

Jawel, Joe Rogan did it again. Naast zijn podcast met Jordan Peterson en de aflevering met Sam Harris, staat zijn podcast nr. 1309 met Naval Ravikant in mijn top 5 alle podcasts die ik ooit hoorde.

Ik had Naval eens gehoord op de Tim Ferriss Podcast en op de Knowledge Project, maar de aflevering met Joe is hands down, met vingers in de neus de beste podcast tot nu. Niet alleen de beste van Naval, maar de beste van alles wat ik ooit hoorde.

Naval is een investeerder filosoof. Hij is ook de Ceo van Angellist.

Een aantal van Navals uitspraken zijn blijven plakken. Ik heb me daarnaast geëngageerd om één extra experiment te doen.

Vijf uitspraken die blijven plakken.

  1. Slimme mensen die niet gelukkig zijn, zijn niet slim. Indien je slim bent, vind je een manier om gelukkig te zijn.
  2. Content zijn is een keuze – Een actief brein steelt je ‘Peace from mind’
  3. We moeten werken zoals de leeuwen jagen, niet zoals de koeien grazen
  4. Specialisatie is voor insecten
  5. Bescherm je tijd alsof het het enige is dat je hebt

De beste uitspraak van Joe in deze aflevering is: de manier om jezelf te beroven van daadkracht is te zeggen: “That’s easy for you to say”

Ik raad je aan om deze aflevering een of meerdere luisterbeurt te geven. Je vindt er meerdere nuggets of gold in, of zoals Naval het zegt Mic Drops.

Het experiment dat de komende twee maand op mijn Masterlijst staat.

Naval beweert indien je zestig dagen na mekaar een uur lang alleen kan zijn met je gedachten dat je de stemmen in je brein veel stiller worden. Alles waar je nog aandacht moet aangeven om content te zijn is naar boven gekomen.

Eerst dacht ik dat is gemakkelijk voor jou om te zeggen. Ik ga dit experiment minimum 48 dagen en maximum 72 dagen na mekaar doen.  (60 maal +/- 20%). Ik vermoed om daar de sweet spot te vinden.

Het concept van de sweet spot staat op een of ander lijstje om uit te werken.

 

Andere blogposts

Het enige

Het enige

Het enigeHet enige om te onthouden Het gaat niet. Twijfel begint zich te roeren. Menselijk. Toch? Zelfs Jezus had zijn moment of doubt and pain. In ieder geval, volgens de Stones in hun nummer : Sympathy for the devil. De tekst voor dat nummer komt volledig uit een...

Struggle

Struggle

Struggle Er is geen groei zonder struggle. Coaches en trainers, trainen meestal waar ze zelf mee struggelden. Iedereen die we bewonderen heeft een struggle overwonnen. En toch zouden we liever niet strugglen. Of dat onze kids het makkelijker zouden hebben. En toch is...

De Big Leap

De Big Leap

Big Leap Big Leap Medewerker en Ondernemer. Pre en Post de Big Leap 2009 Het jaar van de veranderingen. The Big Leap. Nieuwe woonplaats. Nieuwe partner. Full Time ondernemer. Mijn grootste gemis als ondernemer. Onderdeel maken van een groter geheel. Een (mijn)...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!