Opgelet Mic drops

 

Dag

Wow

Dit is (op dit moment, steeds met twee woorden spreken) de beste podcast die ik ooit beluisterde.

Jawel, Joe Rogan did it again. Naast zijn podcast met Jordan Peterson en de aflevering met Sam Harris, staat zijn podcast nr. 1309 met Naval Ravikant in mijn top 5 alle podcasts die ik ooit hoorde.

Ik had Naval eens gehoord op de Tim Ferriss Podcast en op de Knowledge Project, maar de aflevering met Joe is hands down, met vingers in de neus de beste podcast tot nu. Niet alleen de beste van Naval, maar de beste van alles wat ik ooit hoorde.

Naval is een investeerder filosoof. Hij is ook de Ceo van Angellist.

Een aantal van Navals uitspraken zijn blijven plakken. Ik heb me daarnaast geëngageerd om één extra experiment te doen.

Vijf uitspraken die blijven plakken.

  1. Slimme mensen die niet gelukkig zijn, zijn niet slim. Indien je slim bent, vind je een manier om gelukkig te zijn.
  2. Content zijn is een keuze – Een actief brein steelt je ‘Peace from mind’
  3. We moeten werken zoals de leeuwen jagen, niet zoals de koeien grazen
  4. Specialisatie is voor insecten
  5. Bescherm je tijd alsof het het enige is dat je hebt

De beste uitspraak van Joe in deze aflevering is: de manier om jezelf te beroven van daadkracht is te zeggen: “That’s easy for you to say”

Ik raad je aan om deze aflevering een of meerdere luisterbeurt te geven. Je vindt er meerdere nuggets of gold in, of zoals Naval het zegt Mic Drops.

Het experiment dat de komende twee maand op mijn Masterlijst staat.

Naval beweert indien je zestig dagen na mekaar een uur lang alleen kan zijn met je gedachten dat je de stemmen in je brein veel stiller worden. Alles waar je nog aandacht moet aangeven om content te zijn is naar boven gekomen.

Eerst dacht ik dat is gemakkelijk voor jou om te zeggen. Ik ga dit experiment minimum 48 dagen en maximum 72 dagen na mekaar doen.  (60 maal +/- 20%). Ik vermoed om daar de sweet spot te vinden.

Het concept van de sweet spot staat op een of ander lijstje om uit te werken.

 

Andere blogpost

De ultieme aandachtshacks van een ultraloper

De ultieme aandachtshacks van een ultraloper

De Ultieme hacks van een ultraloper Hoe vergroot jij je netwerk uit? Ho, wil je eerst weten waarom ik dat zelf doe? Ik heb met schade en schande geleerd dat een netwerk hebben het makkelijker maakt om waarde toe te voegen. Geen of een klein netwerk maakt het...

Toch vier boeken gekocht

Toch vier boeken gekocht

Toch twee boeken gekochtDruk dagje. Opnieuw naar de Boekenbeurs. Jawel ik was er ook vorige week met Sylvianne. Een eerste keer dat ik twee keer naar dezelfde editie van de boekenbeurs ga. #eerstekeer Eerste keren beschouw ik dikwijls als een experiment. Maar dit was...

Wat een shitty omschrijving

Wat een shitty omschrijving

Wat een shitty omschrijvingBalans werk en leven Negentig minuten om iets te doen over balans werk en leven. Dat was de opdracht die ik vandaag mocht doen bij een energieleverancier. Ik ga maar onmiddellijk met de deur in huis vallen. Ik vind het een shitty...