Quid Pro Quo

Voor iets hoort iets.  De wet van de wederkerigheid.

Ik zou het liever anders zien. Onvoorwaardelijk geven. Maar de realiteit is anders. Nog verrassender hoe de Quo wordt gegeven de Quid bepaalt. Wat wordt bepaald door hoe.

Dat is volgens onderzoek van Cialdini zo. Onze menselijke natuur zit geweldig in mekaar.

Volgens onderzoek wordt de tip in restaurants groter wanneer het extraatje (een muntje) bij de rekening op een speciale en unieke manier wordt gebracht.  Tot 23% groter.

We zijn en blijven onder het dunne laagje van de invloed onze neo cortex apen. Dat accepteren maakte mijn leven zoveel makkelijker.

Zelfkennis, zelfbewustzijn het begin van alle wijsheid.

Ik denk dat Yuval Noah Harari gelijk heeft in zijn boek 21 wetten voor de 21ste eeuw.  Onszelf beter leren kennis is de belangrijkste skill om te verwerven.

Omdat anders technologie je beter zal kennen dan jij jezelf zal kennen. En dan wordt quid pro quo tegen je gebruikt.

 

1. 6.34  22:50 –  2. 15,1 k – 3. Low carb Mis – Koffie Okay en IMF een mis 4. 10 minuten Sam Harris.

Alle Artikels

Grenzen zijn zoals cholesterol

Grenzen zijn zoals cholesterol

Grenzen zijn zoals cholesterolJe begrenst voelen is geen fijn gevoel. Een aantal grenzen die je gecreëerd hebt, houden je tegen. “Je moet je grenzen verleggen” is een advies welke je waarschijnlijk al te horen kreeg. Ik geef je een extra advies Een aantal grenzen zijn...

Do the Work

Do the Work

Do the WorkDit is een kort en krachtig boekje. In minder dan één uur heb je het uit. Steven Pressfield is als schrijver best gekend voor zijn boek The Legend of Bagger Vance. Do the Work is een prachtig boekje. Je zal de kracht en inspiratie dagenlang voelen. De...

Kick the but

Kick the but

Kick the but!Kick the but De weerstand, het lelijke monster, het rode licht in de woestijn. Elk werk, elk creërend werk, elk werk dat iets nieuws produceert krijgt een of meerdere van deze draken onderweg naar de finishlijn. De draak. Het symbool op oude kaarten voor...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!