Quid Pro Quo

Voor iets hoort iets.  De wet van de wederkerigheid.

Ik zou het liever anders zien. Onvoorwaardelijk geven. Maar de realiteit is anders. Nog verrassender hoe de Quo wordt gegeven de Quid bepaalt. Wat wordt bepaald door hoe.

Dat is volgens onderzoek van Cialdini zo. Onze menselijke natuur zit geweldig in mekaar.

Volgens onderzoek wordt de tip in restaurants groter wanneer het extraatje (een muntje) bij de rekening op een speciale en unieke manier wordt gebracht.  Tot 23% groter.

We zijn en blijven onder het dunne laagje van de invloed onze neo cortex apen. Dat accepteren maakte mijn leven zoveel makkelijker.

Zelfkennis, zelfbewustzijn het begin van alle wijsheid.

Ik denk dat Yuval Noah Harari gelijk heeft in zijn boek 21 wetten voor de 21ste eeuw.  Onszelf beter leren kennis is de belangrijkste skill om te verwerven.

Omdat anders technologie je beter zal kennen dan jij jezelf zal kennen. En dan wordt quid pro quo tegen je gebruikt.

 

1. 6.34  22:50 –  2. 15,1 k – 3. Low carb Mis – Koffie Okay en IMF een mis 4. 10 minuten Sam Harris.

Alle Artikels

Restarting

Restarting

RestartHerstarten, een refresh nemen, een nieuw begin, herbeginnen. Het is lang geleden dat …   Vul maar aan.  Je een lege inbox gezien hebt, een lege actielijst hebt gehad, een onafgebroken ketting gehad hebt bij het mediteren,  Ramon gehoord heb, met mijn makkers op...

Progressive Summarization

Progressive Summarization

ProgressiveSummarizationProgressive Summarisation is een techniek ontwikkeld door Tiago Forte.  Dit experiment kadert in de opbouw van een verbetering, een upgrade aan mijn persoonlijk in(zichten)formatie systeem. Ik wil graag mijn Persoonlijk Informatiesysteem...

Your Symphony of Selves

Your Symphony of Selves

YOUR symphony of selvesHet boek - Your Symphony of Selves - staat op mijn Masterlijst.  Vandaag in de bus gekregen. Productiviteit betekent voor mij o.a. het uitvissen hoe 'mijn black box' in mekaar zit. Wat wil jij als resultaat hebben bij het lezen van een boek? En...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!