Hate/Love…Need

 

Nodig hebben wat Ik haatte en …

Iets compleet omarmen dat je nog niet kende. Ik leerde Pain of Salvation kennen in het voorprogramma van Dream Theater, ik leerde de Tea Party kennen in de Ancien Belgique dankzij hun support van Queensrÿche. En hun muziek heeft me niet meer losgelaten.

Een clean slate, geen verwachtingen en bamm. Het klikte.

Maar Ik haatte Leonard Cohen. Tuurlijk kende ik het nummer Halleluja. Maar ik vond en vind de uitvoeringen van Pain of Salvation en Jeff Martin (frontman van de Tea Party) nog altijd veel beter.

Op een avond in 2016 hoorde ik ‘You want it darker’ en dat nummer zoog me in het werk van Leonard. Ik leerde van zijn muziek en teksten te houden. Ik vind er nu nog steeds zaken in die me verrassen.  Zaken die me verbazen. Soms het eenvoudige arrangement. De hypnotiserende basslijn. De diepe teksten.

Het is dus mogelijk om van mening te veranderen en een 180° turn a round te doen.

Kan ik dat ook met mijn mindset en mijn gedrag?

Muziek is toch anders dan gedrag.

Hoe dan?

Naar muziek luisteren neemt een deel van je beperkte middelen. Energie en aandacht.  Gedrag veranderen ook.  

Ik haatte prioriteiten maken, ik haatte hardlopen, ik haatte vroeg gaan slapen.

En ik heb genoeg en kwaliteitsvolle slaap, bewegen en overzicht hard nodig om op mijn best te functioneren.

Hoe geraak je enthousiast over de zaken die je haat en heel hard nodig hebt?

Door nieuwe zaken te ontdekken, door het proces te verbeteren, door verrast te worden.  Door te experimenteren. Door je focus te verleggen van het resultaat naar het proces.

Ik was altijd tevreden dat ik gelopen had. Nu ben ik ook content tijdens het lopen. Ik ontdek nieuwe dingen. Ik was content dat ik geslapen had, ging niet graag naar bed. Ik had graag lijsten maar ik maakte ze niet graag.

Van prioriteiten maken heb ik mijn carrière gemaakt.

Misschien is nieuwsgierigheid wel de sleutel om een turn around te maken.

1. 6:39 – 22:21 2 11.4 km. Koffie Ok – IMF mis  Low Carb Mis 4. Mediteren 10’ Sam Harris en 10’ Sensate

Bulletproof Coffee
Kaas en sandwiches
Appelmoes (home made), worst en ? aardappel.

Low Carb werk van maken.

 

 

 

 

 

Alle Artikels

Zes thoughts on 2021

Zes thoughts on 2021

Nog enkele dagen en 2021 zit er op. 10-9 ... 3-2-1 done. Vaarwel '21, welkom '22. 6 gedachten (Ik ben geobsedeerd door zes de laatste maanden, door zeshoeken meer bepaald. Geen enkel idee waar dat dit nu weer vandaan komt) om het jaar af te ronden en vooruit te...

the vision pulls

the vision pulls

Deze quote in mijn inbox vandaag. Dank je wel vriend.  Nog een reden waarom meer Pull in push in je leven belangrijk is.  Goede reminder. Ook voor mezelfAndere blogpost

Restarting

Restarting

RestartHerstarten, een refresh nemen, een nieuw begin, herbeginnen. Het is lang geleden dat …   Vul maar aan.  Je een lege inbox gezien hebt, een lege actielijst hebt gehad, een onafgebroken ketting gehad hebt bij het mediteren,  Ramon gehoord heb, met mijn makkers op...

Een aantal keer per week deel ik mijn struggle om mijn doelen te bereiken en content te zijn.

Beter worden!
Het is en blijft altijd een struggle.
Op mijn persoonlijke website documenteer ik mijn struggle en laat ik zien wat me verwondert. 

Done! Goed Gedaan!