Selecteer een pagina

 Over Twee derde, Intentie, Actie, impact, grenzen, ononderbroken en een andere manier

Welkom bij nr. zesentwintig van 321 GO.

Het  gaat opnieuw snel. Weken komen en gaan. 2021 zal voorbij zijn voor het weten.  Gelukkig.  Het is duidelijk een tussenjaar.

David en ik zijn gestart met het ontwerpen van  een nieuwe workshop:  hoe je meer flow in je leven (persoonlijk, privé en professioneel) brengt. Flow, concentratie is iets waar we allemaal meer van willen. Wanneer we toevallig in een flow mode geraken genieten we daar met volle teugen van.

Maar hoe zorgen we voor flow@will

Minder struggle, meer flow.  Laat me iets weten.

Three

De Heilige Drievuldigheid van deze week.

In communicatie weet elke partij slechts twee derde van de realiteit.

De Heilige drievuldigheid : I-A-I

Intentie : Wat is het gewenste resultaat dat je als zender wil bereiken. Jij bent de enige die deze realiteit kent. Feedbackgeven, een idee aandragen, een verbetering voorstellen , straffen, … 

De waarom van je communicatie.

Actie :  wat je als zender doet, wat je de andere partij geeft. 

Impact: wat je actie met de ontvanger doet, wat de andere partij ontvangt. Als zender heb je daar geen pak (meer) op

Ik  ben niet verantwoordelijk voor wat jij leest. Ik ben verantwoordelijk voor wat ik schreef. Ik ben verantwoordelijk voor wat ik zeg niet voor wat je hoort.

Ik zag vorige week de recentste special ‘The closer’ van Dave Chapelle op Netflix. Deze special hangt bijna helemaal op aan dit principe. Hilarische toestanden.

Two

Twee vragen die je deze week het andere been laten testen, een inzicht bezorgen, je naar de rand van je comfortzone brengen of…

1.Wat als we kunnen kiezen om verder te leven, ongeacht de grenzen die ons zijn opgelegd? [

De grenzen die we aangenomen hebben. Grenzen en toestemming hebben een één op één effect.

2.Wanneer had je voor het laatst drie of zelfs vier volledig ononderbroken uren voor jezelf en je werk? 

Een

Een experiment voor de komende  week.

Onze aandacht is een waardevol, beperkt en hernieuwbaar middel.

Een aantal weken geleden kocht ik het boek ‘The Art of Noticing’ van Rob Walker. Spijtig dat ik het boek niet had bij het begin van de eerste Lockdown. 131 oefeningen of meer of andere zaken te zien in je realiteit. Mijn wereld was minder hetzelfde geweest wanneer ik dit boek eerder had gekocht. Tuurlijk ook de oefeningen doen.  

Op pagina 116 van het boek een van de oefeningen. Verander je route.

We zochten en vonden de optimale weg van en naar. En dat is niet noodzakelijk dezelfde.

Neem deze week als experiment een/meerdere andere  wege(en) naar een gekende locatie. Wanneer je dezelfde weg dag in dag uit neemt, vallen zaken je niet meer op.  In deze zombie mode steel je tijd van jezelf. Nieuwe routes maken een meer actieve en nieuwsgierige benaderingen. En het is een goede metafoor voor het creatieve proces. Misschien weet je al wat werkt, maar dat is net de reden om iets anders te proberen.