Selecteer een pagina

Nog enkele dagen en 2021 zit er op. 10-9 … 3-2-1 done. Vaarwel ’21, welkom ’22.

6 gedachten (Ik ben geobsedeerd door zes de laatste maanden, door zeshoeken meer bepaald. Geen enkel idee waar dat dit nu weer vandaan komt) om het jaar af te ronden en vooruit te blikken naar het komende jaar.

1. Wat wil Facebook ik bedoel Meta van ons?

Onze Monnies, energy, time and attention!

Op het moment dat we ExtraTijd een make over gaven naar T.E.A.M. – fixers was ook Meta in de running. Maar ook meat en atem.

Ik heb weinig tot geen kennis over de Metaverse van de Zuck. Maar ook over de Blockchain en NFT weet ik zo goed als niks. Iets om te verhelpen in ’22?

2. Hoe ben ik (mede)verantwoordelijk voor de omstandigheden die ik niet wil?

Een vraag die de voorbije weken steeds maar naar boven kwam. Ik hoorde deze vraag eerst in een Podcast van Tim Ferriss.

De vraag past ook bij mijn 1 jaar durende experiment: Het structureel en gefaseerd implementeren van de 15 Commitments van Conscious Leadership. Nog nooit systematisch alle inzichten uit een boek geïmplementeerd. (Een eerste keer, wat een van mij checkboxes is om iets als een experiment te omschrijven)

Commitment 1 : Radical Responsability. 100% verantwoordelijkheid . Extreme ownership. Een onderdeel uit de driehoek van Eudaimonia van het Stoïcisme.

3. Momentums hebben me meer in Hyperfocus gebracht dit jaar.

Ik schreef de eerste draft van dit bericht in sprint 1 van de laatste Momentum van 2021. In de derde sprint editeer ik de tekst en plak hem in Mailchimp.

David turnde de Momentums van de Goal Getters Club om tot “Corporate Momentums”. Hij heeft reeds een eerste klant voor 2022 voor de CM’s. Goed gedaan, man.

4. De Stille Dag gisteren (28 december: de dag van de onschuldige kinderen) was een succes.

Een dag om te reflecteren, plannen te maken. Ook om de motivatie van het moment vast te leggen in een beeld. Een beeld dat de rest van het jaar helpt om die motivatie opnieuw op te roepen.

Mijn beeld voor 2022.

Save the Date voor de volgende stille dag : Woensdag 28 december 2022.

Als het kan fysiek, anders opnieuw online.

5. Na vier maand experimenteren met Obsidian heb ik mijn flow te pakken.

Mijn protocol is duidelijk. (Het zal nog verder geoptimaliseerd worden)

Ofwel ga ik opruimen in Obsidian ofwel opnieuw beginnen. Mijn eerste neiging is om opnieuw te beginnen. Tegen mijn intuïtie werken en Project Opruimen en retroactief toepassen protocol in Obsidian op mijn Masterlijst zetten. Ik schat 50 uur werk. In de scope zit ook een manier vinden om informatie zowel op de Pc als op de iPad te kunnen verrijken.

Obsidian is een Personal Knowledge Management Tool. PKM is een van mijn obsessies van 21. De ratio tussen geconsumeerde input en gerealiseerde output is nog niet op het niveau dat ik graag wil.

Meer output is een van mijn zes doelen voor 2022.

Ik wil 100K nieuwe woorden en 70K woorden voor het boek Experi-mens. (Dit zijn niet noodzakelijk nieuwe woorden)

6. Bedankt dat mijn Output jouw Input mag zijn.

Ik wens je een 2022 waarbij je al je doelen mag/kan wil realiseren. En een jaar vol contentement.

Het beste levensadvies hoorden mijn vrienden Ramon, Cyriel, onze respectievelijke dames en ik in Central Park een aantal jaar geleden.

“Loosen up your As**le and enjoy the ride”

Enjoy the ride in 2022. It’s going to be an interesting one.

 

Alle Artikels